Skip to content

Over Joep Herni

Joep Herni (Alblasserdam, 1970) is voor medewerkers van bedrijven, organisaties en gezondheidszorginstellingen beschikbaar als extern vertrouwenspersoon. Hij is gecertificeerd conform de door de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen (LVV) opgestelde eisen.

Ook adviseert hij werkgevers bij de ontwikkeling en implementatie van het protocol vertrouwenspersoon, de gedragscode, de klachtenprocedure en het protocol ongewenste omgangsvormen.

Joep is sinds begin jaren 90 werkzaam in het HR-werkveld. Hij heeft onder anderen gewerkt als intercedent, vestigingsmanager en regiomanager in het uitzendwezen. Halverwege jaren 90 werkte hij als manager bij Stadsbeheer in Den Haag en vanaf 2000 is hij werkzaam in de re-integratiebranche.
Eerst als re-integratiecoach, later als beleidsadviseur en plaatsingsmanager. In 2003 heeft hij Werkcontact opgericht.

Binnen Werkcontact werkt hij als loopbaanadviseur en extern vertrouwenspersoon en adviseert hij bedrijven en organisaties bij het opstellen van beleid en gedragscodes. Naast deze werkzaamheden is hij ook actief als paardencoach en eigenaar van een kleine B&B in zijn woonplaats Wolphaartsdijk.
Joep Herni is getrouwd en vader van twee dochters.

Vertrouwenspersoon Joep Herni“Hoewel ik in mijn werk van vertrouwenspersoon bijna altijd mensen bijsta die worden geconfronteerd met de minder mooie gedragingen van de medemens, geeft het mij veel voldoening deze mensen te ondersteunen bij het zoeken naar een oplossing voor het probleem. Mensen voelen zich gesteund en verkrijgen vaak weer overzicht over hun situatie. Of het nu gaat om het bieden van een luisterend oor of het begeleiden van een medewerker in een klachtenprocedure, ik help  mensen en organisaties graag verder.”